ponedeljek 5. junij 2017

Novo na vinski polici Zajc – Rosé

Poletni večer pred poletjem z obilo pozitivne energije in čarobnosti ambienta so zaznamovali imeniten modni dogodek v Novem mestu. Tu se je v soju žarometov predstavil tudi Rosé Zajc.

Žametna črnina je ena najstarejših avtohtonih slovenskih sort. Takojšnje stiskanje zdravega ročno obranega grozdja botruje Rosejevi mladostni nadobudnosti in sadni svežini. Naraven odtenek viole in kanček nepovretega grozdnega sladkorja pa poudarjata njegovo izjemno pitnost in igrivost. Sodi v vrh priljubljenosti med svežimi, mladimi vini. Nežnega, kakor je, priporočamo uživati dobro ohlajenega. Čeprav bo samostojno postreženi Rosé žametne črnine pritegnil pozornost slehernega mimoidočega, se dobro počuti tudi v družbi sadnih in ne presladkih jedi.

Njegovi pokuševalci na Mestni modni reviji so bili navdušeni nad njim in z gotovostjo so zatrdili, da je pravi poletni hit.

Bi ga želeli poskusiti tudi Vi? Danes naročiš (na elektronski naslov infovzajc.si ali 051/647-179) in domov ga dobiš.

torek 25. april 2017

ZAJC ponovno v Kanado skupaj s komisarjem Hoganom

V Toronto se Marko odpravlja konec aprila na povabilo evropske komisije oz. komisarja Hogana, kot edini slovenski predstavnik. Tam želimo nadaljevati raziskave trga in skleniti dogovor z vinarskim agentom za Ontario, kar je eden od pogojev za kandidiranje z vini ZAJC na ‘nakupne razpise’ ontarijskega monopolista LCBO, ki vina kupuje preko razpisov. Če vina po plasmaju na kanadski trg ne prodajaš dovolj dobro, si izločen iz prodaje, pokasiraš pa še nekaj penalov. LCBO je namreč provincialna agencija za ekskluzivno prodajo vina v Ontariu, kjer proda 110 mio steklenic vina, ustvari 5,5 mrd CAD letnega prihodka in v preko 600 prodajalnah zaposluje preko 3000 ljudi. Več tukaj.

Verjamemo, da so vina ZAJC dobra novica za ameriškega in upamo kmalu tudi kanadskega vinoljubca. ;)

četrtek 13. april 2017

ZDA navdušene nad ZAJC Cvičkom

Turneja v ZDA se je zaključila pretekli vikend. S še tremi slovenskimi (Ptujska klet, Kobal in Rodica) ter dvema hrvaškima vinarjema (Plenkovič, Bura) se je Marko odpravil na turnejo po 8 mestih vzhodne obale ZDA in predstavljal prvo etiketo na tem trgu – ZAJC Cviček. Preko 200 potencialnim kupcem (gostinci in trgovci) je predstavil posebnost našega vina in sledila so že prva naročila.

Marko se vrača v New York City z namenom pospeševanja prodaje že v začetku maja, takoj po zaključku obiska Kanade … ;)

petek 31. marec 2017

Modri Zajc – najboljša izbira h gobovim jedem

Ta naziv so Modremu Zajcu podelili na tekmovanju Sommelierska selekcija 2017, kjer je 29 članska strokovna komisija ocenjevala in izbirala vina, ki se najbolje podajo k posameznim jedem. Modri Zajc letnik 2011 je tako po mnenju komisije, ki so jo sestavljali izkušeni in priznani sommelieji, z nazivom sommelier vinski svetovalec druge ali tretje stopnje, prijel naziv goban.

MARIBOR – Tekmovanje je potekalo v torek, 7. marca 2017, nanj pa se je prijavilo 58 vinarjev, ki so skupno v tekmovanje prijavili 173 različnih vin. Med vsemi izbranimi vini, ki so prepričala strokovno komisijo in obenem zadostila merilom strogega pravilnika je Modri Zajc slavil v kategoriji goban, vina h gobjim jedem.

Si želite vino poskusiti ali ga postreči ob bogatem nedeljskem kosilu? Vino lahko naročite na telefonski številki 051/647-179 ali po elektronski pošti info@zajc.si. Izbrano vino pa lahko spoznate v okviru naših degustacij na vinskih dogodkih po Sloveniji.

petek 2. december 2016

Novoletna darila: Zajc ljubi slovensko

Bliža se čas obdarovanj, ki je eden prijetnejših načinov izkazovanja pozornosti, naklonjenosti in hvaležnosti.

Podarite svojim bližnjim, prijateljem in poslovnim partnerjem darilo, ki je slovensko in tradicionalno.

Brezplačna dostava za vsa naročila nad 100 evrov.

Zagotovite si popolno idejo za obdaritev svoje ekipe in vaših strank pravočasno! Več o ponudbi tukaj.

Za vse dodatne informacije smo Vam na voljo na: 051-647-179 ali info@zajc.si.

torek 15. november 2016

Vina Zajc spreminja obstoječe kmetijske prakse

INFORMIRANJE IN OBVEŠČANJE JAVNOSTI O AKTIVNOSTIH, KI JIH IZVAJAMO NA KMETIJI IN ZA KATERE PREJEMAMO PODPORO IZ PROGRAMA RAZVOJA PODEŽELJA REPUBLIKE SLOVENIJE ZA OBDOBJE 2014 – 2020

NAZIV AKTIVNOSTI

Nakup in vgradnja biološke čistilne naprave, nakup sterilizatroja steklenic, nakup zabojev za vino iz naslova ukrepa 4.2 podpora za naložbe v predelavo, trženje oziroma razvoj kmetijskih proizvodov za leti 2016.

CILJI

  • Tehnološko izboljšanje procesa predelave.
  • Racionalnejša izraba delovne sile in prostora.
  • Urejanje odpadnih voda z biološko čistilno napravo, s čimer bo zagotovljen ugoden vpliv na okolje.

PRIČAKOVANI REZULTATI

  • Tehnološko dovršen način predelave vin
  • Izboljšanje uspešnosti delovne sile zaradi zmanjšanega obsega ročnega dela
  • Izboljšana izraba manipulativnega prostora
  • Pozitiven vpliv na okolje zavoljo uporabe čistilne naprave

NAZIV AKTIVNOSTI

Operacija »Vinogradništvo« pomeni spremembo obstoječih kmetijskih praks. Namenjena je ohranjanju in izboljšanju lastnosti in rodovitnosti tal z nadzorovano uporabo gnojil in fitofarmacevtskih sredstev, prispeva pa tudi k zmanjševanju erozije in izpiranja hranil.

CILJI: Zmanjšati vplive kmetovanja na okolje

PRIČAKOVANI REZULTATI: Ohranjanje biotske raznovrstnosti in krajine, ustrezno gospodarjenje z vodami in upravljanje s tlemi ter blaženje in prilagajanje kmetovanja podnebnim spremembam.

Operacija “Poljedelstvo in zelenjadarstvo”

Operacija “Poljedelstvo in zelenjadarstvo” pomeni sprememb obstoječih kmetijskih praks. K izboljšanju stanja tal in voda prispeva z izboljšanjem rodovitnosti in strukture tal, povečevanjem mikrobiološke aktivnosti tal, varovanjem tal pred škodljivimi vplivi vremena (zaskorjenost, izguba vlage, erozija), fitosanitarnimi učinki (manjša zapleveljenost, manjša prisotnost škodljivcev in povzročiteljev bolezni) ter preprečevanjem izpiranja hranil v podtalje.

Projekt finančno podprt s strani Evropske unije.

Več o samem projektu na spletni strani PRP.

sreda 11. maj 2016

44. Teden cvička uspešen tudi za naša vina

Letošnje ocenjevanje vin v sklopu 44. Tedna cvička, ki je med 6. in 8. majem 2016 potekal v Trebnjem, je bilo po mnenju predsednika ocenjevalne komisije Sama Hudoklina največje vinsko ocenjevanje v Sloveniji. V ocenjevanje so skupno prejeli 1224 vzorcev vin, kar nedvomno potrjuje dober letnik 2015.

Odličja najboljšim ocenjenim vinam so podelili v nedeljo, 8. 5. 2016, kjer so Vina Zajc prejela:
- tri velike zlate medalje
- dve zlati medalji
- prvak sorte Modra frankinja letnik 2011

Odlične ocene potrjujejo kvaliteto Vin Zajc in nam obenem dajo potrditev, da delamo v pravo smer. Vina Zajc so že več let zaporedoma v samem vrhu na ocenjevanjih vin, kar potrjuje izboljšanje kakovosti iz leta v leto.

ponedeljek 31. avgust 2015

Bogata bera medalj na Mednarodnem ocenjevanju Vino Slovenija

Dosežek Vin Zajc na letošnjem mednarodnem ocenjevanju Vino Slovenija 2015 je bogata mera medalj in priznanj.

Osvojili smo:

  • eno Veliko zlato medaljo
  • tri Zlate medalje
  • štiri Srebrne medalje

Prejeta odličja so našo klet uvrstila na sam vrh med dolenjskih kletmi ter na skupno četrto mesto med slovenskimi kletmi.

Naša klet je že vrsto let v vrhu med ocenjenimi slovenskimi kletmi, kar nam daje novih spodbud ter potrditev, da so naša vina kvalitetna ter da je linija naših vin na pravi poti.

petek 24. april 2015

Vino MODRA FRANKINJA ZAJC – novost na policah

Sorta modra frankinja je v Sloveniji razširjena v dveh vinorodnih okoliših: Posavje in Podravje. Po barvi je vino običajno modrikasto-rdeče barve, pri čemer je le-ta odvisna od tehnologije pridelave. Še posebej mlado vino je izrazito sadnega okusa, medtem ko s starostjo pridobiva žametnost in kompleksnost arome. Vino ima ponavadi srednje vrednosti tanina in primerno kislost. Modra frankinja je prepoznavna po bogati sadni aromi, ki po vonju spominja na jagodičevje.

Modro frankinjo odlikuje velika vsebnost antioksidantov, še posebej resveratrola, ki znižuje splošno stopnjo holesterola v krvi. Poleg tega zvišuje blagodejno visoko lipoproteinsko gostoto (HDL), ki varuje srce. Istočasno tudi preprečuje rakava obolenja, zato je zmerno uživanje modre frankinje še posebej priporočljivo.

V kleti Zajc smo z letnikom vina 2014, posebej za vinoljubce modre frankije, donegovali vino Modra frankinja Zajc, ki Vam je že na voljo v trgovinah po Sloveniji, kakor tudi v naši kleti.

četrtek 28. avgust 2014

VABILO NOVIM DOBAVITELJEM GROZDJA

Čeprav malo negotovo, se zanesljivo približuje trgatev. Ali bomo grozdje letos stiskali in prodali vino ali bomo raje prodali grozdje? V vsakem primeru ostane še vprašanje: kam s pridelkom?

Za sprejemanje odločitve so pomembni odkupna cena grozdja, in kar je morda najpomembnejše, zanesljivo plačilo. Vsekakor pa si vsi želimo, da bi trgatev in odkup pridelka potekala brez zapletov in v korektnem in poštenem vzdušju. Klet Zajc zaradi rasti prodaje vin vabi k sodelovanju nove dobavitelje grozdja.

Zagotavljamo zelo stimulativne odkupne cene in plačilo kmalu po zaključku trgatve. Svojim dobaviteljem pa ponujamo tudi možnosti odvoza večje količine grozdja iz vinograda in sklenitev dolgoročnega dogovora.

Za več informacij smo Vam na voljo na 051 647 179 ali info@zajc.si.